Sunday, May 21, 2006

TSUNAMIN - en inrikespolitisk angelägenhet ?

En förödande naturkatastrof, knappast den sista på denna planet, inträffade. I Sverige mynnar det ut i spekulationer i jakten på syndabock.

Det verkar kunna dra ut över år.
Vet inget nytt ”Lars Danielsson”, men när ryktesspridar (eller inte?)bloggarna diskuterades (eller nämndes) i bland annat i SVT ett flertal gånger, slog det mig hur man från etablerade medier nästan hela tiden inte riktigt kunde erkänna bloggen som ”rumsren”.

Låt gå för att Internet är j-la djungel, men, som om de etablerade medierna alltid skulle stå utanför detta. Som om de alltid skulle vara rumsrena. Kolla vilken kioskvägg som helst, och vad sysslar många Tv-kanaler med…. Bara för att man är anställd av en dagstidning (eller TV) behöver det inte betyda att man är något större geni, än den genomsnittlige Internetanvändaren.

Det finns fortfarande en äldre generation, och en del i medelåldern som redan deklarerat färdigt och förtidspensionerat sig till zoombies - som knappt använder Internet som socialt verknings eller kommunikationsmedel – men, den andelen krymper med åren. Jag kan inte föreställa mig att nästa Internetanvändargeneration kommer att stå med mössan i hand och högtidligen stå och läsa löpsedlar från kioskväggen. Man har kommunikativ makt själva.

Om inte Internetsystemet drabbas av någon jättekatastrof och kollapsar förstås – då är det kanske dags att samlas vid runstenen igen.

No comments: