Sunday, January 06, 2008

Vilken bostad skall jag välja idag, vilken bil skall jag ta till jobbet?


...och finns Spara och Slösa i verkligheten?
När får man Bonus?

Fre 4 jan, 2008, Dansk TV2, text sid 184.
Lindsay Lohan ruineret og ydmyget.
Lindsay Lohan er nu så flad, at hendes eneste mulighed er, at bede narermeste venner om lån af penge. Det er lykkes "Mean-Girl"-stjernen at branede hele sin 7 mio. dollar formue af blandt andet stoffer og alkohol - nu er den festglade Lohan så desperat, at hon må gå tiggegang rundt hos sine venner og se hvem der toer låne hende penge. En kilde fortaeller till Femalefirst: "Hon beder om kontanter og andre almisser uden som at blinke. Hon har intet!"
Zagolandets kommenterar på svenska : Ja, vem känner inte igen sig. Det är dyrt med godis. Men, ärligt talat, hur i h-te kan man..., om det är sant, Och hur många lysende venner fanns det så länge pengen fanns kvar. Stod de där utanför diversehandeln, tisslade och tasslade, om vad hon skulle gå in och handla? Laes hele historien på vip.tv2.dk

Fre19 maj, år 2000, Aftonbladet Debatt. Birger Schlaug ger en bredsida; " Men så flytta då! Dra, pirayor, dra! Ni är snarare en belastning än en tillgång för svenskt näringsliv! Skälet till min ståndpunkt är följande: näringslivet har ingen nytta av dessa stackars män, som är så ängsliga och osäkra som människor att de måste kränga på sig löner, bonus och fallskärmar för att känna att de har något värde. Man måste ställa sig frågan: Hur är denna överklass psykiskt funtad? Hur kan man, i en värld som ser ut som den gör, bli så sniken? Vad är det för svaga och rädda människor som får toppjobben när de kräver bekräftelse genom hutlösa avtal? Är det sådana osäkra ledare ett modernt näringsliv behöver?
Zagolandet kommenterar kryptiskt: Nej, här räcker det inte med små gottepåsar som vid barnkalasets fiskdamm. För att det skall vara kul att jobba. Den som får in flest vingummiråttor i munnen står närmare Gud och hela härligheten. Kanske efter en kupp bakom skynket. Kommer man hem med femton påsar varar det längre. Om inte, är tillgången på mat inte tillräcklig, flyttar man till andra jaktmarker, som i naturen. Eller så ändrar man sitt beteende där man är, anpassar sig till omgivningen. För en lekman, emellertid, är det svårt att veta i vilken naturlig omgivning, och i vilka livsformer man önskvärt har tillgång till femton mål om dan. Det handlar kanske inte om föda?

Tis 27 nov, 2007, Hallandsposten, (signerat Lennart Hildingsson)
"Inbrottstjuven greps på bar gärning med stöldgods famnen. Han satt anhållen men slapp senare åtal. Nu får han som grädde på moset 5000 kronor i ersättning till följd av polisens ingripande"....."Den 87-åriga kvinnan på Patrikshill har däremot, i sin egenskap av målsägare, gått miste om det skadestånd rätten kund ha gett henne om 32-åringen åtalats och dömts för intrånget i hennes hem".
Zagolandet kommenterar hypnotiskt: Här låter det som Jultomten varit framme och delat ut äktsvenskt bonus. I byråkratins kvarnar kan ingen höra dig skrika. Förresten är det alltid så stor skillnad mellan tjuvar och tomtar? Båda ha säck och är maskerade, och som kund i affererna innan jul, försvann det pengar på ett märkligt sätt, ur just din plånbok.

Ons 14 nov, 2007, gratistidningen Metro (signerat Sara Thorstensson)
under rubriken Pryd dig med guld och äkta diamanter, finns till exempel Johanna Isaksson, intendent för smyckesavdelningen på Bukowskis och aktuell som en av experterna i TV 4:s nya auktionsprogram som ger ett utlåtande; "Vi vågar ta ut svängarna mycket mer numera. Förr var man lycklig om man ens hade en diamant i sin ägo, till exempel i sin förlovningsring. Men det räcker inte idag. Nu skall man helst ha någon speciell diamant med en annorlunda slipning". Sara själv avslutar artikeln med: "Och kvinnans allra bästa vän är fortfarande diamanten. Kanske är det internet som kommer som god tvåa".
Zagolandet kommenterar ekonomiskt: Det är i regel billigare med internet, om man inte får sina diamanter som present. Ger kvinnor varandra diamanter som present? Det klassiska är väl att en väldoftande, perfekt friserad man i smoking, kommer upp direkt från gruvan och överraskar sin favorit.

Fre 28 dec, 2007, Sportbladet (travexperten Micke Nybrink)
"Ni som mejlar okvädningsord och grova förolämpningar och ni som ringer och skriker på mina barn att farsan är oduglig bör kanske rannsaka era egna framgångar? Om jag nu är komplett oduglig ska ni väl vara nöjda som är så mycket bättre? God fortsättning på er."
Zagolandet kommenterar vinstgivande: Mycket ligger det i det.

No comments: