Sunday, December 18, 2005

ETT VIKTIGT MÖTE INNAN NYÅR

- bingo, utvik och fyrverkerier.

Den här gången hade man församlats i det lilla järnvägscafe´t, ”LILL- STINS´N”. En vanlig samlingsplats även för styrelsen i Sista Dagars Klassresa (f. d. Fönsterpartiet), i december 2005. Klubblokalen var under renovering och det var faktiskt bara bra, tyckte inte minst Ernst Willgren, ålderman och kassör. Medlemsantalet hade inte stigit nämnärt under de senaste månaderna, nu var man ungefär 150, varav trettiotalet var juniorer. Antalet medlemmar hade under året sjunkit drastiskt, från 236 901 till nuvarande antal.

Du de här Mariekeksen smakar faktiskt plajwood, sade partiordföranden Bengt Skumberg, utan att lyfta blicken från en ganska färsk kvällstidning. Hertha Berlin satt med vid bordet, hon hade återkommit till församlingen efter barnafödande (sexlingar). Ernst Willgren böjde sig fram, nickade i riktning mot Bengt; - Låt bli att börja med dina gamla knep och konster, läs upp vad som står i tidningen istället.

Hertha log försiktigt och tittade också på Bengt, i en blandning av förväntan och tankspriddhet. – Här står det i en politisk krönika av Eva Dilemma att ” Alla vill vi åla inför Bingos kamera, nästan grymtade Bengt utan att titta på Ernst och Hertha. Hon samlade sig några sekunder, innan hon kommenterade; - Ja, men hon sitter väl som vanligt på simhallens balkong med randigt sugrör och ett rosa saftglas,….spanar efter valar i bassängen…ha,ha,ha.

– Så kan det vara, men har du nu upplyst oss om sanningen Bengt....? sade den gamle kassören Ernst Willgren, med förflutet som gymnast i Handy-Packs, en populär gymnastikuppvisningstrupp.
Ja,ja…

- Du menar Bingo-Lotto?, fortsatte Ernst Willgren. Han tog fram sin pipa.
– Jag såg Bingo-Lotto den 11 december,….man firade faktiskt Lucia redan då, inflikade Hertha och tog med höger pekfinger och tumme tag om den mjuka, bruna, plastmuggen.

– Det är trevligt, sade Ernst. – Under dragningen av den första brickan sjöng luciakören Gläns över Sjö o Strand, tillade Hertha och dammade av den lilla spänstiga kragen på sin tjejkavaj, lite lätt, med den hand som inte höll om plastmuggen. Bengt Skumberg rätade på ryggen och såg äntligen upp från den några dagar gamla kvällstidningen. – Eva Dilemma tycker att Ebba von Grön skall vika ut sig.

– Ha,haha,haha…! Hertha Berlin höll på att tappa plastmuggen med det heta kaffet och några skvättar hamnade i knät på Ernst Willgren, hans ljusa kritstreckrandiga byxor.
– AjAJJ, som fan käring!, utropade han förargat och tappade pipan på golvet, ett ljust men slitet Tampolinogolv från Italien. Sådana golv var standard på kontinenten, när man inte ville investera för mycket, men ändå ha det lättstädat i den offentliga miljön.

- Kan inte du också göra det…Hertha, För partiet., sade Bengt Skumberg med ödmjukhet i rösten. Kring bordet uppstod en kort tystnad. – Det är inte det det handlar om…., utviket. Förresten har det obetydligt mer betydelse….

Hertha skulle just fortsätta sitt inlägg när hon nästan bryskt blev avbruten VI FÅR INTE GLÖMMA KÖPA NYÅRSRAKETER TILL F E S T E N!!Det var Sam Lagerborn som dök upp, partiets ständige press-sekreterare. Som vanligt var han elegant klädd, denna gång i en smakfull Bumchester trenchcoat. Hertha vågade inte fråga om han hade på sig något under den, hans håriga, muskulösa vader syntes i alla fall ner till. Strumporna var grå, med gräddfilsvita slingor, antagligen inköpta i England, när han var där på flykt undan rättvisan.

Jaha, Bengt Skumberg ville höra mer. Alla verkade lite glada och lättade av detta avbrott i förhandlingarna. Sam Lagerborn tog till orda;– Vi bör köpa in GOLDEN SPARKLERS (5pack med guldsprutande jättebloss), CONFETTI CANNON (bordsbomber med confetti), PISTOL POPPERS (serpentinsprutande pistoler), BLINK BOMBER (blinkande bomber med knaster), WHISSLING MISSILES (25 flygande missiler med knall), CRACKLING MINE (med tjut och smatter), MINI BEES (flygande och visslande som små bin), JUMBO JET (helikopter med silversvans). Sam Lagerborn såg ut genom cafe´fönstret i två sekunder i en konstpaus. En gammal Volvo Amazon utan ljuddämpare råkade köra förbi.

Ernst, Bengt och Hertha hade lyssnat andäktigt. Något liknande, med säkerhet framfört tal hade man inte hört sedan åklagaren i tingsrätten (angående journalisten Bim Hoolgraals försvinnande) gjorde sitt slutpläderande.
Sam Lagerborn fortsatte; - Vi behöver också en ULTIMATE SPECIAL CAKE ( träkista med 86 sorterade bomber i olika diameter), POLE POSITION (88 rörs bombtårta med sorterade effekter och bombkombinationer) , WILD CATS (bombtårta med 25 sorterade multieffekter) och en ULTIMATE SHELL 4 (konstbomb med stor guldkrona och silverblink). Förresten. Vi borde nog ha en VULCANO (fontän med 4 meter hög och kraftig guldkaskad), ULTIMATE ROCKET ASS (6 exklusiva bombraketer) och ett hundratal CRAZY (fyrverkerisats med 6 artiklar för den yngre pyroteknikern). Nyårskvällen för de yngst bör börja med TIGER ROCKETS (12 stycken raketer med tjut och knall). Vad är förresten festligare när de slänger i dem i trapporna på hyreshusen…..Ha,ha,ha.

Sam Lagerborn samlade sig några sekunder, drog in luft för att fortsätta sitt tal under detta viktiga partimöte, troligen det sista under detta år (bortsett från nyårsfesten förstås).
- Vi får inte glömma ABSOLUTE SWEDEN (träkista med 72 sorterade effekter i guld och blått). – Låter bra. Hur har du finansierat det…?, sade partioordföranden Bengt Skumberg.
-Jajemensan, min kropp har fått slita hårt. Du får inte glömma att jag engång tillhört arbetarklassen. Det var vi som byggde hus och vägar. Nu vill vi fira. Det nya årets ankomst i en riktig klassresa mot stjärnorna.

Alla kring bordet stod upp och klappade sina händer, till och med Hertha Berlin som på stående fot lovade vika ut sig i nästa Bingo-Lotto.

No comments: