Friday, December 30, 2005

Nytt Svenskt Rekord

Ansökningarna till Big Brother 2006 har ökat till 19 700 ( från 2 500 år 2000) vilket får mig att tänka på andelen meningslösa våp, look-a-likes, bodybuilders mfl är en stigande kolumn. I jämförelse med BB verkar SVT:s kommande ”Toppkandidaterna” som en riktigt god idee´, i kategorin simpel underhållning.

Där skall intellekten jobba i riktning samhällets välbefinnande och inte bara koncentrera sig på egot i baren&toa, eller det helmysiga kameraövervakade sovrummet. Media kommer att ge oss nya idoler i politikens värld, om inte en medialt slagkraftig liten Adolf, så i alla fall en ny kändis minst i klass med Robinson-Robban. Kanske en metodiker som Naken-Janne... Kanske en varm pedagogiker som Farmen-Qhroustina....
"Intressant" att se när den första löpsedeln kommer.

Vem än som kommer att bli en framträdande program-stjärna, kommer vi att läsa om dom. Det här kommer att gå ut i relativ jätteupplaga, TV hand i hand med kvälls&skvallerpress. Flera skribenter i Aftonbladet har att göra på båda håll, om det inte varit det tidigare , är det en konstant populistmässa på gång, under valåret 2006.

Ja, som en mässhall, där det är lätt att förväxla politik med produkter.

No comments: