Monday, April 09, 2007

Är Det A-Kassa Visan?


(klicka för större)
Visst är den, visan, gammal - och det är inte alls det att jag inte skulle förstå problematiken, eller humorn i vad den handlar om.
Har skrivit om det förr, även i vanliga insändare, antytt hur A-kasse tagare fungerar som en relativ ekonomisk överklass i förhållande till de som är utförsäkrade eller inte har den förmånen av andra skäl.
Det har hela tiden funnits en "klass" under A-kassan, själv har jag existerat där minst tolv år. (Va, det är väl historia nu, det är bortglömt, nu är du en vanlig medborgare som får skylla dig själv att du slösat bort de de där åren, du verkar dessutom bara fortsätta med din dåligt avlönade kreativitet, att du är tolv år tröttare spelar ingen roll, nu kan ju fogden dra varje månad också, så att du blir kvitt din skuld till samhället. Går det in nytt bakvägen, med nya pålagor ? Så tråkigt då. Så är det för många, - men inte för dem som varity om sig o kring sig!)
Problemet är inte i första hand att folk inte vill, man saknar pengar i termer av kapital och investeringsmöjligheter- och inte minst; det saknas många betalda jobb. Människor är definitivt i olika åldrar, har olika hälsa, har olika kapacitet inom olika områden.
MEN : Vid Noll-punkten av inkomster hos kollektivet, har man uppnått den totala ekonomiska jämlikheten dem emellan, återstår bara lite olika skelettstorlekar. Det spelar då inte någon roll om dessa inte har pengar, de har lika lite, man har ju uppnått NOLLPUNKTEN.
På andra hållet är det tvärtom, ju mer pengar, dess mindre likformighet i rörlighet. De högt betalda jobben, där kan man också diskutera sina arbetsvillkor och bolla med lönesättningar, som för en lågavlönad (eller för en vid O-punkten levande) verkar bara lättsinnigt, astronomiskt
Gesällen i visan är en glidare, som ännu inte förstått så mycket av världen.
Han (antar jag ) har ju jobb. Han (antar jag)är på väg in i systemet.
Hans förebilder (antar jag) är andra glidare. På fritiden kan man festa.
Monday I do nothing, nothing, nothing
Tuesday I look around, around, around
Wednesday I walk some
Thursday I sit in my own thoughts
Friday I do anything what I want to do
Saturday momently the eve is coming up!
More tabs on nearby blogs;

No comments: