Monday, August 13, 2007

Månadens Zagofigur AUGUSTI


VALERIE CHERISH….., hjältinna i The Comeback( fantastiskt spelad av Lisa Kudrow).

Såg genom tillfälligheter några avsnitt tidigare i somras. Trodde först att det var en riktig dokumetär, av typ; kameran följer huvudpersonen överallt, i jobbet, hemma. Men, en ibland hårfin humor, infinner sig snart. Sanslöst sjukt kul ibland, vem har sagt att amerikaner inte har humor?Allt sker som det verkar, i en realistisk Hollywoodmiljö. Studiovärdar, teknisk peronal….ibland rutinmässigt, lätt uttråkade bakom kulisserna. Trivala vardagssituationer verkar verkliga.

Valerie Cherish är nästan ständigt leende, försöker verkar omtänksam mot alla, tålmodig. Många bakslag. Skall hon få ett nytt kontrakt i en komediserie? Hon får ju knappt någon möjlighet att spela in ens ett provavsnitt. Men hoppas hjärtligt hela tiden, trots att hela miljön andas desperation.

En sen kväll blir hon utåt ändå riktigt ledsen och arg, iklädd en stor rosa-muffins dräkt, vilket inte var alls var den roll hon tänkt ifrån början, mitt under provtagningar, efter att ha ramlat, slår hon till en uttråkad, trakasserande studioman i magen så att (även) han spyr. Det blir upptakten till en comeback,…hon blir inbjuden till Jay Leno Show (även det på ”riktigt”).

Men hon var nu insiktfullt bitter, skulle hoppa av allt… men det visar sig att incidenten vid provtagningarna (som filmades), hade väckt uppmärksmhet över hela landet. Folk talade om dubbel-spyan. Den tappra Valerie tinar upp igen. Hon var tillbaka på banan igen, får ett nytt kontrakt med lång framförhållning.

Vem är Valerie och vem är Lisa?
Det spela ingen roll, för en ZAGO-figur i humorns värld.

No comments: