Wednesday, May 14, 2008

Den globale Ulf Nilson


Råkade läsa hans tisdagsinlägg i Expressen (13maj).
Efter den monumentala rubriken Dags att återinföra kolonialismen, inleder han ”Tiden är inne: vi bör återinföra kolonialismen. Om det kan ske med hjälp av förhandlingar, fint. Annars kirurgiskt precisa, militära insatser.”
Därefter sågar han FN, går igenom ett antal länder, varav de flesta i Afrika, som avslutas med ”Men Afrika är inte ensamt. I Asien väntar det fruktansvärt förtryckta Nordkorea på nästa svältkatastrof, kanske beledsagad av en kärnvapenattack på Sydkorea eller Japan” Arabvärlden berör han knappast, endast Iran, ”där kvinnor i princip är sämre än kreatur”.

Ulf Nilson menar antagligen att de ”kirurgiska precisa militära insatserna” skall utföras av USA, även om det inte står skrivet. Han kan i alla fall inte mena en svensk insatsstyrka, eller ett gäng krigsromantiska legoknektar från Frankrike.
(Ryssland sågade han för någon vecka sedan ungefär som; landet som super ihjäl sig).

Ulf Nilson beskriver FN som ett”ständigt pågående cocktailparti vid East River i New York". Hans sätt föra fram sitt tyckande påminner ju just om något i den stilen, snacket vid (att kalla det argumentation vore ofta att ta i) någon gubbaträff (från den tiden då det inte fanns Internet), där gubbar råkar träffas "grabbar emellan"
.... på verandan kanske
... och skall lösa världsproblemen på dryga halvtimmen,
....förutom att hinna prata om Sixten Jernberg,
....efter middagen
....medan fruarna sköter om disken och gör iordning efterrätten.

Idealet är Sverige, eller USA, på 1950-60 talen. Nu är allt förstört. Negrer och kineser springer om vartannat i korridorerna.

No comments: