Tuesday, September 12, 2006

POKER MED JOKER



”Vegas har blivit en stad för de rika och vackra. Och staden har blivt snorkig. Det finns en nedlåtande attityd som går ut på att få besökarna att inse att om du spelar för lågt så är du en loser. Och om du tycker att 40 kronor för en banan är dyrt kan du lika gärna åka hem till slummen igen”.
(Poker experten Ken Lennaárd i Aftonbladets spelbilaga 25 aug 2006)

Det överraskade mig att en poker-expert ser utanför spelbordet ibland. Ovanstående är hämtat ur en längre text, (men i normal längd för en krönika), han skrev också;
”Tidigare var stadens koncept att den lilla människan fick känna sig som en kung. Det var glada leenden och ryggdunkningar vart du än gick. Gratis, 2-dollars bufféer och billiga hotellrum gjorde att besökarna kände att de fick valuta för pengarna”.

Kan vara bra med extra pengar. Det finns många spel att välja emellan, däremot, emellertid, nedanstående har ingen som helst samband med drömmar i Las Vegas. Nej, ingen som helst. Blandar ihop päron och äpplen, det har väl sagts till mig ett antal gånger.
Det finns seriösa spekulationer och oseriösa spekulationer. Plus och Minus.
Har man mycket Plus kan man äta femton portioner gröt på morgonen.



SVT Text-Tv, rubrik 12 september första sidan;
Nils Lundgren skatteplanerade husköp.
Köpte villa av sig själv fem gånger.

sidan106;
Lundgren skatteplanerade för miljoner

”Nils Lundgren, junilistans partiledare sålde sin villa till sig själv eller sitt företag fem gånger. Totalt har Lundgren tjänat två miljoner på sitt skatteupplägg uppger Dagens Nyheter. Han har sålt huset till sitt bolag när det varit dyrt. På det sättet har han kunnat ta ut pengar ur bolaget och bara betalat reavinstskatt, enligt DN. Sedan har han köpt tillbaka när huset värde sjunkit. På så vis har han kunnat plocka ut två miljoner kr ur sitt bolag. Enligt Nils Lundgren såldes huset fram och tillbaka bl.a. på grund av oklara regler.”

I spel handlar det om att utnyttja reglerna på smartast möjliga sätt till sin egen fördel. Har man tillräckligt mycket makt kan man hitta på egna regler. I vilket fall skall reglerna förmodligen mest önskvärt vara anpassade så att man då och då kan utnyttja dem till egen fördel.

No comments: