Sunday, September 17, 2006

VUXENVÄRLDEN


(Rapport från en skoltidning 1993, här användes endast förkortningen CdH)


CdH:s utsände Max Holatera träffar ordförandeparet i FLASKANS VÄNNER. Ny-Börge Reidursson (Mysland) och Al Kohol (Käckoslovakien). Man träffades via en kontaktannons i Aktuell Rapport. Perfekt som skolpjäs enligt experterna.

CdH: Varför e´de så gött?

Ny-Börge: Mmmm, det lossar tungans band.

Al: Ja, man får bättre snurr på tungan och vinner snacket mot sina kompisar. Sen hjälper det till när man är kåut.

Ny-Börge: Du din mansgris, det är väl inte det det handlar om! Sprit är också till för oss kvinnor. Vi med vår kvinnlighet kan tillföra spritkOULuturen en mjukare linje.

CdH: Kan du precisera det där. Du menar att man kan inte längre få vara stor i käften?

Ny-Börge: Jovisst får man det. I kombination med rätt deodoranter, hårspray och så vidare luktar man inte så illa efter fem timmars lätt drickande.

Al: Bäst är förstås om alla i gänget är knall, dä är det ingen som märker något.

CdH: Hmmm,…hur finansierar ni det där beteendet?

Ny-Börge: Finansi….det är väl det knappast någon som tänker på. Vi har ju både bidrag och stöd om det kniper. Dom pengarna kommer, ja, du vet, någonstansifrån. Skall vi snacka kultur eller pengar?

Al: Du skall förresten inte komma hit o snacka…passa dig du! Vi har väl rätt att ha vår personliga intetitgriteth! Du vet väl att spriith har medisiniskt positiva effekthter!!

CdH: Men då handlar det om SMÅ mängder. Kanske någon centliter, knappast alla sorter och sällan är det nödvändigt.

Ny-Börge: ÄSCH, det där avgör väl var o en själv. Vi är ju fria individer i ett fritt samhälle. Statare som du skall inte lägga sig i. Du måste vara utsänd?! Av en KOMMUNISTFALANG!

CdH: Ni, jag tror faktiskt att ni …

Ny-Börge: Hör DÄR! Han tittar så konstigt på mig…!

Al: Skall jag ge han på Käft´n!!

CdH: Nämen…!Lugna ner…

Ny-Börge: FÖRRESTEN! DU TROR ATT SÅNA SOM VI ÄR DOM ENDA !!! DOM FLESTA GILLAR SPRIT!!

Al: SKALL JAG GE HAN PÅ KÄFT´N VAH!

CdH: Al, innan…låt mig bara få säga det, att jag måste passa på att fråga Er…,. det här med spya, hur,…hur kändes det? Alla känner inte till det och alla är inte starka som du att klara av det, BERÄTTA, du blir en hjälte på våra kultursidor!!

Al: Du menar som ROCKY? Kommer vi i kvällstidningen? Ja…

CdH: Berätta för bövelen!

Al: Ja, det är så H Ä R L I G T…NÄR MAN KÄNNER MAGSAFTEN I MUNNEN UPPBLANDAT MED GAMMALT KÄÄK….och man böjer huvudet ner, sen bara forssar det ur en i stötar, smakar suuurt… kanske rapar man till ett ögonblick. Sen är det bara att gå in och pussa Käringen igen.

CdH: Orkar man det?!

Al: Äh. Det värsta är att hon själv ligger där som en säck potatis.

CdH: Vad tror ni era grannar tänker när dom har läst det här?

Al: Skit detsamma. Vi jobbar alla med flaskan i hand. Vi är som en enda stor familj. Som en sorts maffia. Baksmällan är vårt kall. Abstinensen vårt mål.

Ny-Börge: Usch, va RÅÅ du e´. Jag tycker faktiskt att man kunde bygga en flask-staty på torget. Göra bilar som ser ut som flaskor. Det är både vackert och orgienellt. Se så många vackra flaskor det finns!!

CdH: MJÖLK I TETRA-pak är då värdelöst…?

Al: JA. Hur skulle det annars födas något nytt? De påhittiga människorna ÄR FULLA, det ser man ju på dom! Det är då man hittar på grejer, fast…man måste vara ganska skärpt när man hittar på nya droger.

CdH: Men dom andra nya grejerna då?

Al: Ja, hitta på nya käringar…, hitta bilvägar som man trodde inte fanns, hitta grejer i grannens trädgård som man kan sno åt sig, ja, du vet…, möjligheterna är många me lite fenttesii!! Allt känns nytt med hjälp av vår vän Flaska!

CdH: Tack för att ni presenterat V Å R V Ä N F L A S K A och V Å R F R A M T I D för oss. VI IDIOTER TACKA ER för att vi nu vet vad som väntar oss när vi tar steget ut i vuxenlivet!

No comments: