Wednesday, February 15, 2006

En Sammandragning Inför Valet !

I februari hade man som avsikt att samlas i partiledaren Bengt Skumbergs villa för en liten Kick-Off inför valkampanjen. Partiet, Sista Dagars Klassresa (SDKL-R), hade skördat många motgångar efter Nyårsfesten (förberedelserna inför denna finns tidigare beskrivna på annan plats i Zagolandet, under rubriken ”Ett mycket viktigt Möte inför Nyår”). Partiets innersta krets hade nu tillkallats. Inga fler inköp av fyrverkeripjäser, det var en åtstramande åtgärd, som skulle rädda partikassan från att sina ytterligare!

Prick en timme försenad dök han upp, Sam Lagerborn, partiets ständigt ofta närvarande partisekreterare. Han anlände i en hyrd skåpbil, denna gång lastad med ett dussin skyltdockor.
”Du Sam”, sade Bengt allvarligt vid köksbordet…..”fick du tag på dem?” Några veckor tidigare hade man tillsammans sett på TV och fått nya idder. Ett majoritetsbeslut hade lett fram till att dokumentärserien ”Girls of the Playboy Mansion” helt enkelt sprudlade av framåtanda och hade många förebilder som kunde vara till gagn för SKDL-R. Endast några inköp behövde man göra. Hertha Berlin (kvinna) hade röstat emot, men hon var ju i minoritet.
Under Kick-Off skulle man ha öppet hus i villan för stora utvalda delar av allmänheten. Det gällde att flasha lite.

Vi kan ställa ett par skyltdockor i trädgården, som om de spelade volleyboll”, sade Sam och tog en tugga av en liten kanelbulle. – ”Mitt i vintern?” Bengt såg lite fundersam ut, men det kan ha varit den bleka februarisolen som inte orkade ända fram genom köksfönstret. –”Dom har i alla fall moderiktiga bikinis”, inföll Sam omedelbart med en halv kanelbulle i munnen. – ”Men vi har ju ingen swimming-pool i trädgården…, ser det inte lite tokigt ut”, replikerade Bengt med två kanelbullar i händerna.

Ja, trädgården var nog så sant lite sparsam, förutom en liten hörna där Hertha Berlin planterat några ovanliga spanska buskar, inspirerad av TV:s programserie Gröna Rum. –”Hmm…, ”, Sam funderade lite men kom sedan på att, - vi kan lägga två i badkaret, ...Lola och Gina....”. Bengt nickade. –”Två ställer vi invid porten, ...Yvette och Sondra ,...de är liksom på väg till leksaksaffären för att köpa presenter till birthdayparty…!!

Bengt nickade och masserade skäggstubben.

-”Två ställer vi köket,... Barbara och Britt, ..nedåtböjda vid ugnen... och med sträckta armar, som om de var på väg att ta ut färdiga nybakta pizzor. De fyra vi har kvar låser vi in i pannrummet,... som om de skulle leka kurragömma…..(hi-hi”).

Skall dom,...låt oss säga, ..Alisette, Noisette...Wanda och Marabouette, ... ha... k a n i n d r ä k t e r n a på sig??”, undrade partiledare Bengt.

Sam nickade. –”Men.... vem skall vara Hef?”.


–”Du kan vara Hef…., du kan få låna min gamla dollarpipa med rakt skaft. En vit kaptensskärmössa hittar vi säkert på något av lågprisvaruhusen”.
Bengt Skumberg, partiledaren, verkade nöjd, men gissade att Sam Lagerborn hade något i baktankarna, några delikata äss i skjortärmen. Mycket riktigt, Sam samlade sig för att säga något som ytterligare kunde ha betydelse för situationen;....

”Jo…, de två i badrummet…Patsy och Kendora, vill jag gärna träffa en stund ...enskilt…. Kan inte du åta dig att under den kvarten släpper du inte in några dit…, behöver någon gå på toa,... kan du ju skicka dom ut i trädgården...Du vet, bakom de där buskarna som Hertha planterade.

– ”Jo det går väl bra…men vore det inte genant för låt oss säga Tracy och Heather i sina handvirkade bikinis, som är där ute mitt i en volleybollmatch?” Sam tystnade några ögonblick, men hade svaret; - ” De kan väl lägga sig bakom busken allihopa, precis som i Big Brother.... Förresten.... vi kan rigga en kamera i äppelträdet!

Som vanligt blev inte Bengt Skumberg besviken på på sin fyndiga pressekreterare.

”-Och låt oss säga att Yasmina och Starly som står vid porten på väg till leksaksaffären... för att köpa rosa plastpresenter till birthdayparty…, de kan ju faktiskt vara spritt språngande nakna,..... så att de många förstagångsväljarna blir invanda direkt från första stund och.... förstår att Sista Dagars Klassresa är en modern organisation och... inte ett gäng neanderthalare från en av världens hemska krishärdar!"

Nu var allt klart för Kick-Off !!! .

No comments: