Sunday, October 16, 2005

PREMIÄR! PREMIÄR!

Hej Bäste Läsare -..... förresten, välkommen till ZAGOLANDET!

Gjorde något som jag inte brukar göra - köpte en Aftonbladet en söndag.
Det har säkert inte hänt, vet inte, minns inte.

Slår upp Jan Guillou, han har fått en helsida och en bild av honom får väl20% av sidutrymmet. Har inte läst en enda bok av honom, någon filmatiseringhar väl slunkit ner. Men han är förstås känd för dom flesta som debattör, menhar brukar ju mest dyka upp när det handlar om de stora spelpjäserna; somlandets säkerhet. Han verkar aldrig svarslös i de matcher han går in i, somsådan är känd och så verkar han förbli. Oavsett vad man tycker om hansutspel, tror jag de flesta uppfattar honom som stridbar.

Pålitlig? Det är en annan fråga. Det finns säkert de som har en annan uppfattningom hans historiebeskrivning. Problemet med en del historia är, att fiktionen taröver ju längre tid det gått. I fiktionen kan man leda verklighetsbeskrivningen åtmånga håll. JG är bra på att leda historier i den riktning han tycker är absolut.
Men nu över till dagens:JG (eller AB) rubricerar; "Bodströms nya lag är farligare än bin Ladin".
Vad jag vet så är Bodström socialdemokrat. I sin krönika, vilket jag direkt lademärke till (kanske har jag blivit känsligare på senare tid....) att JG passar på attanvända uttryck , som vanligt är från någon typ av vänsterhåll,
- förklenar liberalismen, genom att förenkla.

citat"Även om den föreslagna lagtexten inte gör formell skillnad mellan svenskarsom heter Göran och svenskar som heter Muhammed är det ingen tvekan omvad det handlar om. Det är Muhammed som gäller. Folkpartiet kan alltså stödja hela lagpaketet"

Vidare;
"....- och nu kommer den andra tankefiguren - att terroristerna skulle hota vårdemokrati. Men det gör de ju inte, hur skulle de kunna göra det? Det där är ettett rent påhitt av George Bush och hans män vid tiden för 11 september, senareförädlat genom all världens liberala ledarsidor"

Ibland uppfattar jag JG som motsägelsefull där han står bland alla sina storaspelpjäser.
Vilken ideologi företräder förresten Aftonbladet ? Han betraktar väl sig själv som ganska fri i sitt författarskap.

Längst ner i krönikan; " Om Karlskoga/Bofors expoloderar i morgon på grund av en förfärlig olyckai vapenfabrikerna sä drabbas Sverige förstås av en katastrof. Men inte hotasvår demokrati. Varför skulle den då hotas om explosionen berodde på ett sabotage?Skulle vi då genast överge den allmänna rösträtten. Skulle vi behöva vänta påbekräftelsen att det var ett sabotage och inte en olyckshändelse innan viinskränkte vår demokrati? Nonsens."

Det är väl i grunden olika typer av händelser, i "bästa" fall enskilda händelser.
(Vilka löpsedlar och 16 sidiga bild-extra för snaskelismaskkvällstidningen)Sabotaget kan också vara det, men det kan också ingå i en serie händelser. Det råder väl ingen tvekan om så har det redan skett utomlands, kanske intemed samme "huvudman", men inspirerade av föregående aktion.Självklart vet jag mycket lite om detta. Många vill veta mer.

Jag vet egentligen mer om den svenska aningslösheten. Här är vi nollor hela gänget och får vi gärna tro om alla andra också.Vi står på 0. Invandrare som kommer hit står på 0.
Han/hon vet inget och har inte sett något. Hur skulle han/hon kunna veta något annat än en annan nolla.

Så klart det blir en chock när något händer. Då tillgriper man vilka metoder somhelst och skyller allt på regeringen. Laila kunde inte göra något åt Tsunamin.
Mona kan väl i alla fall dyka ner till Estonia och inte bara stå där.
=========================================================

1 comment:

fatima said...

Fortsätt att ifrågasätta och upplysa! Läser det du skriver med intresse.