Saturday, March 25, 2006

Ny hemlig forskning visar.....

....nej till Sumo - ja till Keno

Låt oss än en gång se på Sumo-Brottarens kvalifikationer som IDROTTSMAN. Rättare sagt; begränsningar. P g a den specialisering som din forskning pekar på. Själv skulle jag kunna ställa upp i Tour de France vilken dag som helst, om man ser till att stänga av tidtagaruret. Om den första etappen tar 1år att genomföra, passar det mig egentligen bara bra. p g a min allroundinställning. Jag kunde uppleva så mycket annat under min cykeletapp; intressanta miljöer, vackra kvinnor, gott vin.

Fördelarna med att inte vara specialiserad överväger mycket annat, se bara på alla resereportage. Kan du vara säker på att till exempel reseprogrammet Packad o Klar inte är ett smakprov från vad som EGENTLIGEN HÄNDER under en cykeltävling? Om Sumobrottaren däremot ställer upp, så viker sig cykeln ca 8 cm från startlinjen. Då är det slut innan kamermannen ens hunnit fimpa cigaretten. Eller ta något annat, t e x det här med Fallskärmshopp. En normal hoppare hinner se på utsikten under fallet. Sumomannen, som är specialiserad, hinner aldrig uppleva något innan han är i en självförvållad krater med på sin höjd, med rester av den svarta slickade frissan som minnesmärke.

Nej, som idrottsman är Sumomannen utrotningshotad. Jag erkänner att jag prövade tanken; skulle man t e x kunna bedriva galor i Tylösand, men i det fallet har jag helt klart en nollvisionm MEN- däremot tror jag på folkbildning i t e x KENO. Ingen skall behöva skämmas. Gör som i Las Vegas, tillsammans med koppen kaffe kan både Kålle och Ada + svärmor be att få beställa en KENO på favoritcafeet. Dragningen kan också ske i en monitor, t e x COOP FORUM, i kön till kassan. Då har man någonting att fördriva tiden med, och vem vet, en vinst på låt oss säga 50 000 kr gör det m y c k e t enklare att betala när man kommer fram.

Kassörskan vill aldrig träffa kunder med Nollvision. Chefen för COOP vill heller aldrig träffa nollor, utan medlemmar. Alla kan vara medlemmar i ett lokalt spelsyndikat och naturligtvis kan det finnas rabatter för dom svaga i samhället. Är man t e x supporter till Ljusdals BK, kan man tänka sig ett frispel i veckan. Det är faktiskt sant; Ljusdal förlorade igen idag, nu mot Bollnäs (med 6-0, bortplan, bortaplan, tänk på det - jag kommer ändå med stolthet att bära deras mössa när den kommer). ROSTA NEJ TILL NOLLVISION!!

Anders Bergs Forskningscentrum
(publ. 5 jan 2004 i privat korrespondens mellan forskare. Angående statlig poker skall man återkomma med en ny intressant studie)

No comments: