Monday, August 21, 2006

Lee Hayselwood..i




......Fallskärms-mysteriet

Den här morgonen beslöt jag mig för att personligen besöka Macho Di Lemma ute på industriområdet. Ville ha svar på min undran över de höga lönerna och avgångsvederlagen. Brukade anlita honom ibland, när frågorna började bli för besvärliga att bära. Han öppnade själv. Plåtdörren slog igen med ett knirk. Vi satt i hans kombinerade arbets- och vardagsrum.

- Ja, för det första har man höga omkostnader, sade han bakom en kopp kaffe.
- Det kan man kanske förstå..., men hur höga som helst?...du menar på det privata planet?, försökte jag för att pressa honom lite.
- Ha,ha,ha...privata plan har man ju i somliga fall. Hur mycket just det spelar in, har jag inga siffror på...., men man har ju också många magar att mätta.
- Stor familj, hushållsnära tjänster...? Såg förresten i morse på Text-Tv att rebelledaren Bemba i Kongo-Kinshansa behöver livvakter..., men han väl inte någon fallskärm, ännu...
-Nej, just det, men han kan få, svarade Macho avmätt. - Det är inte ovanligt att fallskärmsförmåntagaren själv utvecklat flera magar, so called alternative modules for natural environmentfriendly energyincomtaxes,... ungefär som vår vän i hagen, kon.
- Vad säger du?
- Ja, mycket käk, mycket att förbränna. Har man råd att köpa hundra hamburgare istället för en, kan det hända att man gör det, varför tveka vid korvkioskluckan, när man nångång råkar stå där, efter att ha åkt dit med en av sina tio bilar.Det är inte bra för en fallskärmsförmånstagare att verka som han inte behöver pengarna. Känner en framgångsrik kille som har ett midjemått på 2 meter.
- Det säger du!
- Det är inga vanliga människor. De är onormala människor. Behöver idissla mer. Fundera över livets gåtor. Äter gott som välavlade boxerhundar, med saliven rinnande redan före måltiden, allt för att spara tid.

- Jag trodde att de var alltid i farten, men äter man i tanken liksom,... redan innan man äter,...låter det ju rationellt, som jag tänkte mig....
Macho skruvade på sig, lite irriterat. - Inte alltid på det till det yttre iögonfallande sättet.... det är delvis en bild man får genom media...., men papparazzi har blivit bättre, sanningen uppdagas alltmer. Vi kommer att upptäcka att de som tjänar extremt mycket pengar faktiskt är värda det. När de vilar på en snygg gummimadrass på stranden med sin lokala nyfunna Escort, är det för att de tänker på sin hälsa, man får helt enkelt inte i onödan spilla sin säd på marken. Vilket framgångsrikt företag håller på med onödigheter?

- Näe, det där låter lite groteskt. Är det inte ändå lite hederskillar med hög moral och så.
- Jo, visst är dom det,.... när man ändå talar om flertal, så vet vi ju idag att den framgångsrike inte så sällan har flera fruar så att säga....
- Flera fruar?
- Då blir det ofta flera barn.
- Ja, då förstår jag lite..., många munnar att mätta.
- Sedan kan alla bo i olika villor, på olika håll i världen. Mycket underhåll att betala, ..sådant kan finnas med i bilden.
- Men det blir ju ändå pengar över?
- Ja. men det finns alltid omkostnader, relativt höga omkostnader. Ett är till exempel att man kan hamna att köpa sig fri.
- Köpa sig fri? - Från till exempel onödiga anklagelser och insinuniunitationer. Macho tog fram en svart batong ur skrivbordslådan.
- Med den här kan jag spöa upp dig för 199:50.......

Tog ett steg bakåt (hade hastigt rest mig ur den slitna skinnfatöljen)
- För 1950 kronor vet du inte, men kan ana vad jag kan göra.......och för 99 500 kronor, ja du vet.......min uppdragsgivare drar sig inte för någonting. Som du förstår har en mycket, mycket väl tilltagen fallskärm.... ---

Ja, men varför?, sade jag och var på min vakt.
- Därför att du frågar för mycket,... rotar, lägger näsan i blöt.......vad betyder nästan 100 000 kronor om man vill....

Jag beslöt mig för att lämna Macho Di Lemma för den här gången i en språngmarsch. Visste att jag gått för långt. Det fanns inga som helst bevis för det, ...men anade att de med väl tilltagen fallskärm hade någon tyst, ordlös överenskommelse, ....om att man ville vara i fred. Precis som osynliga partiet...., man fanns inte..., därför kunde man göra som man vill…, till exempel avlägsna mig från denna planet,... så tyst och ordlöst som det anstår med mycket väl tilltagen fallskärm. Efter en vecka är det bortglömt.

No comments: