Monday, October 30, 2006

PLANET X




.....heter en serie i en av de danska tv-kanalerna , vanligen efter midnatt, där visas, under erfaren ledning, korta snuttar ur gamla, ofta amerikanska, s-f kalkonfilmer.
Hur kalkon är verkligheten?



"...varför känns det hela tiden som att jag sitter och tittar på den gamla b-iga 80-talsserien "V". Med moderater som har insett att de måste klä ut sig till människor som trycker i sig vita möss bakom ett draperi så fort vi inte ser det - tillsammans med de andra ödlorna på moderskeppet" (Lena Sundström i Aftonbladet 20/10 2005)

Ett svar kan, för somliga, gå att finna i något som droppade in genom brevlådan;

"Hur skall falsk religion få sitt slut? Föreställ dig den här scenen: En prostituerad kvinna sitter på ett skräckinjagande vilddjur som har sju huvuden och tio horn. (Uppenbarelseboken 17:1-4). Vad är kvinnan bild av? Hon utöver inflytande över "jordens kungar". Hon klär sig i purpur, använder rökelse och är mycket förmögen. Genom hennes utövande av spiritism blir dessutom "alla nationer vilseledda". (Uppenbarelseboken 17:18, 18:12,13,23). Bibeln hjälper oss att förstå att den här kvinnan är ett världsomfattande religiöst system. Hon representerar inte någon enskild religion, utan alla religioner som frambringar rutten frukt".

Kollade vad Linda Skugge händelsevis hade att säga i Expressen lördagen 28 oktober 2006;

"Så vad gjorde Borg istället för att städa? Festade? Låg i soffan och slötittade på tv? Fast detta var innan dvd-boxarna och alla miljoner serier och kanaler. Shoppade gjorde han knappast med tanke på hans klädstil. Klippte sig (hahaha)? Satt han på Frihetsfronten och diskuterade Fröding?".

Hälsobladet LIFE ( gratis i brevlådan) meddelar;

"Du tänker omkring 60 000 tankar varje dag. Tankar är näring. Vilka matar du din hjärna med? Lycka handlar inte om det som händer dig, utan hur du lyckas anpassa dig till det som händer. Du kan alltid välja hur du skall reagera på livet. Lev inte för att förverkliga andras önskemål. Det är inte bara en viss typ av människor som kan leva sitt eget liv. Alla kan. Men de flesta fokuserar tyvärr på det som håller dem tillbaks, till exempel att pengarna inte räcker, att de lagt ner så mycket tid på sin karriär, att de är för gamla eller unga, att någon närstående håller dem tillbaks, eller att de uppnått en ställning de inte vill överge. Genom att försöka efterlikna andra kan du som bäst komma lika långt som de kommit, så lyssna inåt och finn din egen väg."

Den Äkta Gentlemannen (J.G. Wenzel 1845) meddelar;

"Vi hafva otroligt många svårigheter att öfvervinna, om vi u t a n kroppslig skönhet önska att blifva väl upptagne bland menniskor. Också lyckas detta blott sällan. Man är i allmänhet blind mot våra företräden, om vi måste uppträda med ett fult ansigte, en vanskaplig växt eller alltför oregelbundna drag. Det intryck, som härvid göres på andra, är vidrigt, det förnärma ögat och känslan. Man vill gerne blifva denna obehagliga känsla qvitt, man undviker oss, der sådant utan uppseende låter sig göra"

Fredrik Virtanen i Aftonbladet 28 oktober 2006;

"Leve svin-tv! Ännu större skithögar borde kunna göra succe´ nu när dörrarna är öppna. "

No comments: