Sunday, February 18, 2007

Kommersiellt Shithouse


Halkade in på en av de reklamspäckade kanalerna, vill inte nämna vilken, eftersom då verkar det som om just den kanalen skulle vara värre än de andra. Råkade se trettio minuter in i filmen, PREDATOR II...., vilken geggamoja i spekulativt våld.
Redan den långa inledande krigsscenen... på Los Angeles gator, mellan ...., ja det gör detsamma, det blir inte mindre "actionspäckat" med en osynlig fiende från rymden. Vad kostar inte det att göra? För vem?
Ett par. i andra sammanhang, i alla fall rutinmässigt hyfsade skådespelare räddar i alla fall inte filmen. Det här är den typen av film som filmvetare och andra kultursnubbar inte vill ta in i rummet, ens vid en fikapaus med arrakbullar. Själv tycker jag att det är precis vad man ofta borde göra, gå igenom filmen ruta för ruta (eller heter det pixlar nuförtiden) och slakta den som riktiga predatorer.
Visa upp resultatet för alla som händelsevis inte märkt något.
Jag menar, det är ju viktigt med miljön, hur är det med bild och ljudintryck vi tar in. Har inte kulturvetare i miljön att göra? Att göra. Att göra. Att göra.
(Bilden: Denna figur var inte med i alla fall den skitrullen)

No comments: