Monday, February 19, 2007

HUR.Kul. När det smäller?




ur dagens tidning

Bomb i minibuss - fem döda
En bomb exploderade i en minibuss i Bagdad under måndagens morgonrusning. Fem människor dödades och elva skadades, meddelar polis.I det sedan länge oroliga al-Mahmudiyya tre mil söder om Bagdad exploderade samtidigt en bilbomb i ett kvarter med bilverkstäder. Två personer dödades.I söndags dödades över 60 människor av två bilbomber på en marknad i Bagdad.
Minst 66 döda i "Vänskapsexpressen"
Bombattentatet mot "Vänskapsexpressen" i natt har föranlett larmberedskap på Indiens järnvägsstationer. Minst 66 människor dödades i attentatet, sade polisen.- Vi har räknat 66 döda hittills. 13 skadade har förts till New Delhi för vård, sade polischefen Mohinder Singh Sheoran.Polis och halvmilitära styrkor placerades ut på järnvägsstationer i Delhi och runtom i norra Indien efter explosionen och branden i de två järnvägsvagnarna.Framför tågfönstren fanns galler, vilket förvärrade situationen då passagerarna inte kunde ta sig ut den vägen. En mycket kraftig våg av eld drog igenom vagnarna sedan enkla sprängladdningar satt eld på fotogenbehållare, enligt den första utredningen. De båda vagnarna var fullständigt utbrända, visade tv-bilder.
Minst åtta döda i thailändsk attentatsvåg
En arméofficer dödades på måndagsmorgonen när en bomb exploderade utanför hans bostad i södra Thailand. En åttaårig pojke skadades i explosionen.Dådet var det senaste i en serie samordnade bombdåd och anlagda bränder som skakade sydligaste Thailand på söndagskvällen och under natten. Minst åtta personer har dödats och 45 skadats, sade myndigheterna på måndagen.
Bomber och bränder i södra Thailand
En mängd samordnade bombdåd och anlagda bränder skakade sydligaste Thailand i dag. Minst fyra personer dödades och 49 skadades.Totalt talade rapporter från regionen om 15 explosioner i provinsen Yala och sju i provinsen Narathiwat. I staden Pattani, i provinsen med samma namn, rådde kaos efter ett okänt antal brandanslag.I staden Sungai Kolok detonerade minst fem sprängladdningar. Staden besöks av många turister från Singapore och Malaysia.Skolor, hotell, karaokebarer och bensinstationer fanns bland de ställen där bomber sprängdes.
Fyra anhållna för sprängdåd
Sent på söndagskvällen anhölls ytterligare tre män misstänkta för sprängdådet mot en lägenhet i Nol norr om Göteborg.Tidigare på söndagen anhölls en 20-årig man.Två ungdomar fick föras till sjukhus med splitterskador.Samtliga är misstänkta för grovt olaga hot, grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan. 20-åringen, som först anhölls, har medgett att han varit på platsen men inget mer.Av de tre som senare på söndagskvällen anhölls är två i 20-årsåldern och den tredje i 40-årsåldern. Sprängladdningen, som hade apterats på lägenhetsdörren, utlöstes efter midnatt, natten till söndagen.

Ibland påminner det här om missnöjda tvåringar som kastar klossar omkring sig för att se vad som händer. Förra nyårsafton räknade jag hur många smällare som kastades in i min trappuppgång. Nio gånger, smällde det. Två av dessa var "bombliknade". En raket fäste man vid knappen, där man sätter på trapplyset. Dagen efter låg det ännu en krutstaktig, stinkande, dimma i trappan. Svarta märken i golvet. En överviktig kvinna i de nedre våningarna, som normalt har svårt att gå i den måttligt ventilerade miljön, drabbades mer än jag. De som protesterar anses bara vara omoderna tokstollar. Det anses bara vara kul när det smäller?
Vem betala? Du betala. Inte Jag. Inte Mamma och Pappa, Du betala. Du måste visa respekt.

Mina citerade nyheter råkar vara alla från Hallandsposten, samma dag....
++++++++++++++++++++++++++++++++

Från ett tidigare inslag på Zagolandet; december 2005;
(ett mycket viktig möte inför det nya året)

........"Hertha skulle just fortsätta sitt inlägg när hon nästan bryskt blev avbruten
VI FÅR INTE GLÖMMA KÖPA NYÅRSRAKETER TILL F E S T E N!!
Det var Sam Lagerborn som dök upp, partiets ständige press-sekreterare. Som vanligt var han elegant klädd, denna gång i en smakfull Bumchester trenchcoat. Hertha vågade inte fråga om han hade på sig något under den, hans håriga, muskulösa vader syntes i alla fall nertill. Strumporna var grå, med gräddfilsvita slingor, antagligen inköpta i England, när han var där på flykt undan rättvisan.
– Jaha, Bengt Skumberg ville höra mer. Alla verkade lite glada och lättade av detta avbrott i förhandlingarna. Sam Lagerborn tog till orda;
– Vi bör köpa in GOLDEN SPARKLERS (5pack med guldsprutande jättebloss), CONFETTI CANNON (bordsbomber med confetti), PISTOL POPPERS (serpentinsprutande pistoler), BLINK BOMBER (blinkande bomber med knaster), WHISSLING MISSILES (25 flygande missiler med knall), CRACKLING MINE (med tjut och smatter), MINI BEES (flygande och visslande som små bin), JUMBO JET (helikopter med silversvans).
Sam Lagerborn såg ut genom cafe´fönstret i två sekunder i en konstpaus. En gammal Volvo Amazon utan ljuddämpare råkade köra förbi.Ernst, Bengt och Hertha hade lyssnat andäktigt. Något liknande, med säkerhet framfört tal hade man inte hört sedan åklagaren i tingsrätten (angående journalisten Bim Hoolgraals försvinnande) gjorde sitt slutpläderande.

Sam Lagerborn fortsatte;
- Vi behöver också en ULTIMATE SPECIAL CAKE ( träkista med 86 sorterade bomber i olika diameter), POLE POSITION (88 rörs bombtårta med sorterade effekter och bombkombinationer) , WILD CATS (bombtårta med 25 sorterade multieffekter) och en ULTIMATE SHELL 4 (konstbomb med stor guldkrona och silverblink).
Förresten. Vi borde nog ha en VULCANO (fontän med 4 meter hög och kraftig guldkaskad), ULTIMATE ROCKET ASS (6 exklusiva bombraketer) och ett hundratal CRAZY (fyrverkerisats med 6 artiklar för den yngre pyroteknikern). Nyårskvällen för de yngst bör börja med TIGER ROCKETS (12 stycken raketer med tjut och knall). Vad är förresten festligare när de slänger i dem i trapporna på hyreshusen…..Ha,ha,ha.

Sam Lagerborn samlade sig några sekunder, drog in luft för att fortsätta sitt tal under detta viktiga partimöte, troligen det sista under detta år (bortsett från nyårsfesten förstås).
- Vi får inte glömma ABSOLUTE SWEDEN (träkista med 72 sorterade effekter i guld och blått).
– Låter bra. Hur har du finansierat det…?, sade partioordföranden Bengt Skumberg.
-Jajemensan, min kropp har fått slita hårt. Du får inte glömma att jag engång tillhört arbetarklassen. Det var vi som byggde hus och vägar.
Nu vill vi fira. Det nya årets ankomst i en riktig klassresa mot stjärnorna. "

No comments: